Meteen naar de inhoud

Akoestische muziek bruiloft promoveert jullie huwelijk

Akoestische muziek bruiloft

Akoestische muziek bruiloft promoveert jullie huwelijk! In sommige situaties moet je een band boeken met (akoestische band) met akoestische live muziek. Het grote voordeel is dat akoestische muziek een huwelijk nog romantischer maakt. Een diner is nog aangenamer met deze muzikale omlijsting. Daarnaast is een band boeken met akoestische instrumenten in deze COVID19 periode een slimme oplossing. Voor bijvoorbeeld trouwlocaties of horeca met beperkingen of strenge geluidseisen van de gemeente.

Akoestische band Gold Collective

Akoestische muziek bruiloft, wat houdt dat in?

Akoestische muziek op een bruiloft is live muziek met akoestische instrumenten. Akoestische live muziek met bijvoorbeeld zang, gitaar, contrabas of percussie. Bruiloftsmuziek tijdens huwelijksdag met een akoestische band. Op de belangrijke momenten zoals de ceremonie of het feest. Akoestische instrumenten met een vocalist(e). Door omstandigheden mag er geen versterkte muziek zijn. Of er zijn beperkingen waardoor het geluid op de trouwlocatie niet harder mag dan 80Db. Dan is onze akoestische coverband Gold Collective de oplossing!

Video van akoestische live muziek van Gold Collective

Waarom akoestische muziek de bruiloft promoveert

Akoestische live muziek maakt een bruiloft nog romantischer en de momenten nog intenser. Waarom? Simpelweg omdat akoestische instrumenten meer ‘ziel en menselijk gevoel’ heeft. Instrumenten zoals akoestische gitaar, contrabas, percussie of een saxofoon. Deze instrumenten hebben dankzij de natuurlijke bouw meer ‘warmte of een mensenlijke ritme’. Hierdoor wordt ons gevoel sneller aangesproken.
Uiteraard als je uit je dak wil gaan en een Dj inhuurt of een dikke coverband die de boel op z’n kop zet: dit spreekt weer andere gevoelens aan. Maar de momenten zoals de ceremonie, het aansnijden van de taart, live achtergrondmuziek tijdens de lunch, borrel of diner: dan promoveert akoestische muziek je bruiloft.

Op welke momenten kan akoestische muziek bruiloft?

Akoestische muziek tijdens een bruiloft kan op deze momenten:

  1. Ceremonie (meestal 3 liedjes).
  2. Het taart moment, als muzikale omlijsting.
  3. Tijdens de lunch als live achtergrondmuziek.
  4. Het diner of de BBQ: relaxte sfeer en achtergrondmuziek.
  5. Het avondfeest met een akoestische coverband, genieten en dansen.

Akoestische muziek bruiloft of feest: dansen kan!

Feest met een akoestische band tijdens een bruiloft, kan dat? Ja dat kan. Zoals je hebt gelezen is akoestische muziek van een coverband prima in te zetten tijdens de rustige momenten waar iedereen ‘zit’. Maar ook tijdens de latere uurtjes is het ook zeker mogelijk om met een akoestische band te dansen op het feest. Natuurlijk heb je met een groot versterkte band veel meer vermogen om een groep mensen aan te zetten tot dansen. Maar met een akoestische band kan je tijdens een relaxte sfeer ook zeker dansen!

Het repertoire van Gold Collective is een mix van rustige nummers, medium maar ook zeker up tempo liedjes. We bouwen de sfeer meestal op naar een hoogtepunt. Alles in overleg met jullie wensen.