Ga naar de inhoud

Tips bruiloft band boeken 2023

Tip bruiloft band boeken 2023

Het boeken van een bruiloft band kan een tijdrovende opgave zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met de juiste voorbereiding en onderzoek kunnen jullie de perfecte bruiloft band vinden voor jullie huwelijk. 

We geven jullie 10 tips om u te helpen voor een bruiloft band boeken die jullie ceremonie, receptie of avondfeest onvergetelijk zal maken.

10 tips bruiloft band boeken

 • 1. Bepaal jullie budget

Voordat je op zoek gaat naar een bruiloft band, is het belangrijk om je budget te bepalen. Denk na hoeveel uur de band moet spelen en op welk tijdstip (ceremonie, receptie, avondfeest). De meeste professionele bruiloft bandjes hebben een budget tussen de €1000 en €2000, afhankelijk hoeveel sets ze spelen. Bands die voor paar honder euro komen kunnen een risico zijn, die zeggen bijv. opeens af of komen met slechte geluidsapparatuur: daar gaat de dag van jullie leven..

Hou er rekening mee dat trouwringen duur kunnen zijn, dus wees erop voorbereid om een ​​aanzienlijk deel van jullie budget aan muzikaal entertainment te besteden.

 • 2. Begin op tijd met zoeken

Hoe eerder u begint met zoeken, hoe groter de kans dat u de juiste bruiloft band voor uw bruiloft vindt. Tussen mei en september worden de meeste bands geboekt, vaak al een half jaar van te voren. Geef jezelf dus minstens 6-9 maanden van tevoren om de perfecte band te vinden. Dit geeft je ook voldoende tijd om een ​​datum vast te leggen en de nodige regelingen te treffen. 

 • 3. Vraag naar referenties en lees reviews

Voordat je een bruiloft band gaat boeken, is het belangrijk om referenties en reviews van eerdere klanten te checken. Zoek naar recensies op de website van de coverband, trouw-websites of sociale media. Lees zowel positieve als negatieve recensies om een ​​compleet beeld te krijgen van de prestaties en reputatie van de band.

 • 4. Denk goed na  over de stijl en het genre van de bruiloft band

Bruiloft bands zijn er in alle soorten en maten, en het is belangrijk om een ​​band te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Overweeg het muziekgenre waar je de voorkeur aan geeft, evenals het soort sfeer dat je wilt creëren. Wil je een band die popmuziek speelt voor een formeel evenement, of een funky coverband voor een meer energieke en vrolijke receptie?

 • 5. Bekijk de filmpjes van de bruiloft band

Vraag om youtube filmpjes bij de band. Je hebt dan inzicht om hoe band klinkt. Hoewel het digitaal is zie je meteen of deze mensen in hun stijl en energie passen bij jullie stijl/wensen voor jullie muzikale omlijsting op de bruiloft. 

 • 6. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Als je eenmaal de beste bruiloft band hebt gevonden, is het belangrijk om alle info op papier te zetten: voor een aanvraag/offerte naar de band. 

Je offerte aanvraag / mail omvat

 • de datum, 
 • de trouwlocatie 
 • tijd van aankomst gasten, start optreden, 
 • hoe lang de band moet spelen
 • eventuele speciale specificaties. 
 • 7. Plan een telefoontje of videocall in

Trouwen en live muziek is mensenwerk. Het is net als met daten, als je elkaar spreekt aan de telefoon of een videocall hebt zeggen je voelsprieten al vaak al aan of het gaat werken in praktijk.

8. Maak een opdrachtbevestiging met belangrijke afspraken

Als het tot een boeking komt, vraag aan de band een opdrachtbevestiging met daarin alle afspraken (aankomst, opbouwen, spelen, evt. crewdiner, wijze van betaling) Dit voorkomt je misverstanden of meningsverschillen in de toekomst. Kortom, het boeken van een trouwring kan een leuke en opwindende ervaring zijn als het goed wordt gedaan. 

9. Supertip: vraag de band om een andere band

We hebben nog een gekke supertip voor je. Mocht de band niet kunnen op jullie datum, vraag dan aan hun of ze een vergelijkbare perfecte bruiloftband hebben.

Nederland is een klein landje en veel professionele bandjes kennen en helpen elkaar. 

10. Vraag offerte aan bij onze band / bruiloftexpert: Gold Collective.

Een beetje flauw als laatste tip maar wij weten natuurlijk als geen ander hoe live muziek op een bruiloft moet zijn. We hebben honderden bruiloften muzikaal omlijst en helpen jullie graag verder: ook met gratis advies tijdens de offerte.

Vraag offerte aan

Door deze tips te volgen, kunt u de perfecte band vinden voor uw speciale dag en een gedenkwaardige en onvergetelijke receptie creëren.